Ellen Ferrante

Ellen Ferrante

Het leugenachtige leven van volwassenen moest dé zomerroman worden van 2020 met een verschijning gepland in juni. Het grote geplande event in de boekhandels ging uiteindelijk niet door omwille van Corona. Maar de uitgesteld lancering begin september haar daarom niet minder impact. 

Services

PR & free publicity, Special Sales, Retailmarketing, Social media campagne, E-mail marketing
Er werd gekozen om twee edities op de markt te brengen. Een gewone paperback en een luxe-editie met gouden cover. De duurdere luxe-editie kreeg een beperkte oplage, ideaal als een uniek en luxueus geschenk.

De PR strategie had twee pijlers.

  1. Het verzamelen van (positieve) recensies met mooie quotes die verspreid kunnen worden op sociale media. Er verschenen besprekingen in De Morgen, De Standaard, Humo, De Zondag, het Nieuwsblad en vele andere media.
  2. Het uitspelen van Elena Ferrante haar geheime identiteit (onze vergelijking met kunstenaar Banksy werd gretig opgepikt in de media). → “Ze lijkt wel de Banksy van de literaire wereld.” – De Zondag

“Twee jaar voordat mijn vader ons verliet zei hij tegen mijn moeder dat ik heel lelijk was.”

Bekende Vlamingen en journalisten die zich vroeger al positief uitgesproken hadden over de boeken van Elena Ferrante werden persoonlijk benaderd met de vraag om het boek te lezen. Zo bracht Heidi Lenaerts een ode aan het boek op Klara nog voor ze het had uitgelezen.

In samenwerking Roularta bracht Mythras Books ook de Napolitaanse romans terug onder de aandacht. Deze special sales actie was uitzonderlijk succesvol en vergrootte enkel maar de bekendheid van de schrijfster.
Ook op sociale media werd een campagne gestart. Die zorgde op korte tijd voor meer dan 2000 leads naar de webshop van onze retailpartner.

Dankzij het strategisch inzetten van POS-materiaal en een plaats in de Top 10 van grote boekhandels, nam de verkoop meteen een vliegende start.

Kopers van eerdere boeken van Elena Ferrante ontvingen een nieuwsbrief met daarin een voorintekenactie.

Leads via ad
0
Vertoningen
0

Samen een case uitwerken?

Neem contact op en we plannen een strategie sessie in.