Cover Oren

De ode van chef Oded Oren aan Tel Aviv

Oded Oren schreef zijn eerste kookboek en brengt een ode aan de authentieke keuken van Tel Aviv, test hier de lamsshoarma.
Cover Oren

Oded Oren is een chef, geboren en getogen in Tel Aviv, Israël. Ondertussen heeft hij sinds 2019 zijn eigen restaurant Oren, in Londen en in 2022 kwam zijn gelijknamige boek uit. In dit boek geen intimiderende technieken of moeilijk te vinden ingrediënten, alles draait om het plezier van koken en eten.

Test het boek hier alvast uit en maak de frisse, kruidige Iraakse tortilla met citroen en tahin.

Iraakse groente tortilla met citroen en tahin

Iraakse tortilla

In Irak noemen ze deze tortilla een eeja en voegen ze er bloem aan toe. Kruiden spelen de onbetwiste hoofdrol in dit recept (schrik niet van de hoeveelheden) terwijl tahin en citroen zorgen voor een perfecte afwerking.

Ik wilde gewoon echt authentiek en lekker koken, ik wilde terug naar de basis – maar dan beter. – Oded Oren

Ingrediënten (3 – 4 personen)

Tortilla

Serveer met

  • 2 el olijfolie, plus 2 el om in te bakken
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 groene chilipeper, in dunne ringen
  • 6 grote eieren
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 citroen, in partjes
  • Tahin
  • Salade (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180°C.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Fruit de ui en groene chilipeper 6 tot 8 minuten, tot de ui bruin wordt. Doe de koriander, de bladpeterselie, munt en lente-ui in een kom. Breek de eieren erin en klop de gebakken ui, chilipeper, gemalen komijn en het zout erdoor.

Verhit 2 eetlepels olijfolie 2 minuten in een ovenbestendige koekenpan van 26 cm met antiaanbaklaag op matig-laag vuur. Schenk het groene eiermengsel erin. Bak 4 tot 5 minuten, zet de pan in de oven en bak de tortilla daar nog 15 minuten. Haal de pan uit de oven en laat de tortilla op een plat bord glijden. Snijd hem in porties en dien op met partjes citroen, tahin en salade (optioneel).

Cover Oren

Dit recept komt uit Oren, verschenen maart 2023 bij Uitgeverij Good Cook, verdeeld door Mythras Books.
ISBN 9789461432926 – € 29,95

Logo Mythras Books

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gelijkaardige berichten