De nieuwe Ottolenghi wat weten we al?

Groot nieuws voor de fans van Ottolenghi, de Israëlisch-Britse chef zal op 3 september 2020 opnieuw een kookboek op de wereld loslaten. Voor het nieuwe boek sloeg de kok de handen in elkaar met Ixta Belfrage, een medewerker uit Ottolenghi’s testkeuken.

Yotam Ottolenghi en Ixta Belfrage

In Flavour draait alles rond – what’s in a name – smaken. Ottolenghi en Belfrage onderzoeken de drie componenten van smaak en op basis daarvan creëren ze innovatieve groenterecepten met verrassende combinaties.
 
Na het succes van Simpel, blijft Ottolenghi aandacht hebben voor eenvoudige recepten en zo staan er ook in Flavour recepten die haalbaar zijn op een weekavond en – wat de Britse uitgever omschrijft als – “low-effort high-impact dishes”. De ideale balans dus tussen imponeren en ontspannen in de keuken staan.

Flavour doet meer dan alleen recepten delen. Ottolenghi wil ons vooral meer inzicht geven in smaak: hoe wordt smaak opgebouwd en waarom werken sommige smaken wel en andere niet?

Het boek is opgedeeld in drie delen:

  • Proces: met welk proces of welke bereidingswijze komen groenten het best tot hun recht?
  • Pairing: Wat zijn de vier basis smaakcombinaties die het fundament vormen van elk smaakvol gerecht?
  • Product: Hoe kies je de juiste groente voor elke bereiding?

Om te zorgen dat we nu al honger krijgen, deelde de uitgever al enkele van de meer dan honderd gerechten uit het nieuwe boek: aubergine dumplings met parmezaan, “hasselback” bieten met boter van kaffirblaadjes, ajuin met misoboter, pikante lasagne met paddenstoelen en schnitzels van puntpaprika. 

Begin maar al te watertanden (en loop maar al naar de winkel voor extra sumak, za’atar, ingelegde citroenen en rozenharissa), Yotam is back! 😉

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gelijkaardige berichten

Anna Jones

Snelle lasagne met pompoen

Anna Jones: “Deze lasagne is een beetje anders dan mijn moeders lasagne, maar even nostalgisch en troostrijk. Het is de snelste die ik maak. Hij

Cover Aurora

Aurora – leesfragment

Ontdek hier al de eerste pagina’s van Aurora van de Spaanse schrijver Luis Landero. Aurora is getrouwd met Gabriel en vanaf het moment dat ze